donderdag 27 maart 2008

Geen resultaat met een darmspoeling?

Als je na diverse darmspoelingen nog geen resultaat hebt geboekt, lees dan eens verder. Gebruik je regelmatig light producten of producten "zonder suiker toegevoegd" lees dan eens op het etiket of er aspartaam (E 951) in zit. Lees het onderstaande artikel maar eens door.



Over aspartaam, een kunstmatige zoetstof die bijna 200 maal zoeter is dan suiker, bestaat de grootste controverse. Er zijn fervente tegenstanders, die al jaren wijzen op de gevaren van dit voedingsadditief (E 951) en er zijn absolute voorstanders, die een totale gevaarloosheid van het product claimen.

In dit absurde “welles-nietes”-spelletje bracht een recent Italiaans onderzoek opnieuw een bom tot explosie. Er werd aangetoond dat aspartaam bij ratten, in vergelijkbare doseringen zoals door de mens gebruikt, kankerverwekkend is. Maar voorstanders waren er als de kippen bij om te zeggen dat het allemaal niet zo’n vaart zal lopen… Wat moet de consument daarvan denken? Gewoon aspartaam blijven gebruiken of deze zoetstof links laten liggen? Wij van ‘maarNatuurlijk!’ pleiten in elk geval voor het laatste! Met recht en reden.

Bron: http://www.maarnatuurlijk.be

Nog een paar weetje over aspartaam:
- Dr. Sandra Cabot (“The Liver Cleansing Diet”) verklaart in een stelling over aspartaam, dat de lever het zo druk heeft met het ontgiftigen van het aspartaam vergif, dat het niet meer goed vet kan metaboliseren.

Wil je meer lezen, lees dan eens het afstudeeropdracht van July. Heel interessant.
http://84.41.176.200/voedingsmiddelen/overige/zoetstoffen/aspartaam.pdf

Nummervervangen door www.robkalmeijer.nl

Geen opmerkingen: