donderdag 13 december 2007

Hoe werkt het?

Bij een hoge darmspoeling wordt via een slang comfortabel verwarmd water geleidelijk via de anus ingebracht. De aangekoekte restanten in de dikke darm worden hierdoor losgeweekt.
Als een bepaalde hoeveelheid water is ingebracht, worden via een andere slang de opgeloste restanten afgevoerd. Dit proces wordt een aantal malen herhaald, zodat meer en meer restanten worden verwijderd. Uiteindelijk dringt het water door in de gehele dikke darm, zodat uiteindelijk de dikke darm volledig wordt gereinigd.


De beide slangen zijn aangesloten op een enkele canule (buisje) die in de anus wordt ingebracht. Het inbrengen van deze dunne canule geschiedt in de regel zonder enig probleem. De beide slangen zijn aan de andere kant aangesloten op een speciaal ontwikkeld apparaat. Dit apparaat filtert het ingebrachte water en regelt nauwkeurig de druk en de temperatuur. Verder regelt dit apparaat de afwisselende toe- en afvoer van water (zie de afbeelding van onze Hydro San Plus).
Een spoeling duurt ca. een uur. In het algemeen zijn meerdere spoelingen nodig om de dikke
darm volledig te reinigen. Vaak volstaan drie spoelingen, waarbij de eerste spoeling in de regel al een duidelijk merkbaar effect heeft.


Het is belangrijk dat u zich tijdens de behandeling comfortabel voelt. Zo worden uw voeten warm gehouden en wordt u toegedekt met een deken om uw onderlichaam warm te houden. Dit is nodig om de dikke darm optimaal mee te laten werken. Verder wordt tijdens de spoeling uw buik licht gemasseerd ter bevordering van het loslaten van de aangekoekte darminhoud.
Bij de behandelingen wordt uiterste hygiëne in acht genomen. Elke cliënt krijgt een nieuwe (wegwerp) slangenset, zodat iedere kans op besmetting wordt uitgesloten.


Bij het gesloten systeem komen geen geurtjes vrij.

1 opmerking:

Dick zei

Hallo Petra, is het ook mogelijk oim je darmen op een natuurlijke wijze te reinigen? Met een dieet of ontslakken ?